Nieuws
Mentor klas 1B
Dhr. Boutayeb is met ingang van de mei-vakantie twee dagen minder gaan werken. Hij heeft klas 1B op maandag, dinsdag en vrijdag. Op woensdag en donderdag neemt mevr. Spaans de klas onder haar hoede.
Magister
Magister is al jaren ons computerprogramma voor leerlingadministratie en de aanwezigheid van leerlingen.
Magister kan veel meer dan alleen leerlingadministratie en aanwezigheid. Het kan via een app op de smartphone of tablet ouders en leerlingen het lesrooster en roosterwijzigingen laten zien, het kan cijfers bijhouden en laten zien, het heeft een huiswerkagenda.
We zijn druk bezig deze mogelijkheden uit te proberen. Bij dit uitproberen lopen we tegen problemen en vreemde resultaten op. Omdat we nog aan het experimenteren zijn hoeven ouders en leerlingen zich van rare cijfers (bijvoorbeeld een nul) niets aan te trekken.
Kerst-actie voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa)
De kersttijd is niet alleen een tijd van gezelligheid, maar ook een tijd om extra aan anderen te denken. Dit schooljaar organiseren we daarom een actie  om geld in te zamelen voor de Stichting Kinderen Kankervrij, afgekort KiKa.
 
De onderzoeken naar kinderkanker kosten veel geld en we vragen dan ook alle leerlingen om KiKa daarbij te helpen. Tijdens het kerstgala is bekend gemaakt hoeveel we met z'n allen hebben opgehaald. En de school heeft dat bedrag aangevuld tot 600 euro.

Kika is er blij mee!! We ontvingen een mail erover: Wat ontzettend leuk dat de leerlingen zich zo enthousiast hebben ingezet voor KiKa. Daar zijn we heel blij mee. We sturen jullie graag een KiKa certificaat om te bedanken voor deze leuke actie.
Radio Den Haag FM
Op vrijdag 4 november werden mevr. De Vette en dhr. Mulder geïnterviewd bij De goede zaak, een radioprogramma van
Den Haag FM.

Meer info en uitzending gemistOok mevr. Zwanenburg is geïnterviewd, op vrijdag 11 november.

Meer info en uitzending gemist

Uilenboom
Eén van de bomen op ons plein kreeg dit jaar geen takken en bladeren meer. Boomkunstenaar James Arbor heeft de boom omgetoverd tot een prachtige uilenboom.
Certificaat 'Veilige school'
Op 5 maart 2013 heeft onze school het Certificaat Veilige School uitgereikt gekregen door mw. I. van Engelshoven, wethouder van Onderwijs en Dienstverlening. Om dit certificaat te krijgen moet een school zich actief inspannen om de school veiliger te maken voor leerlingen, docenten en medewerkers. Denk hierbij aan de schoolregels, veel aandacht voor de omgang met elkaar en de sfeer, contact met leerplicht en de politie. Ook fysieke veiligheid is van belang: voorbeelden zijn het hek om het schoolplein en camerabewaking. We voldoen als school aan de eisen die gesteld worden en hebben een plan van aanpak gemaakt om te zorgen dat dit zo blijft. En we zijn er trots op dat we ons 'Veilige school' mogen noemen..

De gemeente stelde de veiligheidseisen en het daaraan gekoppelde certificaat in 2010 in, om scholen te stimuleren zich extra in te spannen om de veiligheid op- en rond school te bevorderen. Van Engelshoven: ‘Continue aandacht voor veiligheid op- en rond school is van groot belang. Een stabiele en veilige schoolomgeving zijn een voorwaarde om goed te presteren.’


Archief